Nordik Fox set vábničiek na vábenie líšky - mouse, plain pain, agony | IBO.sk

Nordik Fox set vábničiek na vábenie líšky - mouse, plain pain, agony

Kategória: Vábničky
Kód produktu: PO2105
Záručná doba: 2 roky
Dostupnosť: Dostupný
62.99 € s DPH
  • Precízna švédska kvalita
  • Špeciálny zvýhodnený set
  • Odolný materiál
  • Určený na lov líšok a predátorov 

Vábničky od Nordik predstavujú špičku na celosvetovom trhu. Švédska prepracovaná kvalita tentokrát predstavuje trojdielny set vábničiek na líšky. Vábničky sú vyvíjané profesionálmi, vďaka čomu fungujú dokonale a sú určené naozaj pre každého, poľovníkov, fotografov alebo milovníkov lesa. Set troch vábničiek tvorí vábnička Nordik Agony, Nordik Plain Pain, a Nordik Mouse. Vďaka ich veľkosti a efektívnosti budete mať poruke všetky  zvuky potrebné pre vábenie bežných druhov predátorov.

Vábnička Nordik Agony špeciálne vyvinutá pre napodobňovanie realistických zvukov, ktoré vydávajú vrany a sojky. Tieto zvuky sú veľmi účinné pre privábenie líšok a iných dravcov a to aj v letnom období. Agony má uzavretú zvukovú membránu, vďaka čomu je citlivejšia na vlhkosť ako vábnička s otvorenou membránou, preto sa snažte predchádzať tomu, aby sa do hlavne dostali sliny. Vložte náustok do úst a oprite sa o neho zubami alebo perami. Fúkajte v rôzne dlhých intenzitách a zároveň si pomáhajte rukou, pred zvukovou komorou je zvuk živší. Pracujte s intenzitou dychu, nie je potrebné fúkať príliš silno, kým nedosiahnete chrapľavý a realistický zvuk bez použitia hrdla alebo chrčania. Pre napodobňovanie zvuku kavky, úplne stlačte náustok zubami alebo perami, fúknite krátko a intenzívne a zároveň uvoľnite zuby a pery. Vábenie na otvorených plochách napodobujte 15-20 sekúnd, seďte ticho 2-3 minúty a potom zopakujte na rovnakom stanovišti. Vábenie v zalesnených oblastiach napodobujte intenzívne 15-20 sekúnd, seďte ticho po dobu 5-6 minút a takto pokračujte 20-30 minút.

Vábnička Nordik Plain Pain je ľahko ovládateľná a možno ju používať bez použitia rúk, čo je veľmi praktické pri rýchlom siahnutí zbrane. Je veľmi jednoduchá na použitie a veľmi ľahko napodobní niekoľko typov zvukov, a to najmä možnosťou fúkania z oboch strán. S vábničkou je možné vydávať takmer všetky zvuky potrebné na efektívny lov dravcov. Z každej strany máte k dispozícii 3 režimy zvukov. Pri fúkaní vzduchu cez širšiu membránu vznikajú temnejšie úzkostné zvuky a pri fúkaní cez užšiu membránu vznikajú tenšie tóny bolesti. Ak z oboch smerov prefúknete stred, tak vábnička vydá basový zvuk bolesti. Hlavný zvuk bolesti a agónie dosiahnete pomocou  úplne strednej pozície. Tento tón je potrebné používať 15-25 sekúnd a opakovať  3-4 minúty. Ostatné zvuky dosiahnete posúvaním po rôznych pozíciách na vábničke. Hlasitosť vábničky ovplyvňuje rôzna intenzita fúkania.

Vábnička Nordik Mouse je špeciálne vyvinutá pre napodobňovanie piskotu myší a hrabošov. Na vytvorenie optimálneho zvuku stačí mierny nádych a výdych. Vďaka zásuvnému mechanizmu sa vábnička jednoducho čistí. Špeciálny tvar umožňuj ju používať vábničku aj bez použitia rúk. Najúčinnejšia je na vábenie mladých líšok. Vydaný zvuk sa môže zdať slabý, ale mladé dravce majú dobre vyvinutý sluch a pri bezvetrí ho dokážu zachytiť na dlhé vzdialenosti. Piskot myší a hrabošov dosiahnete nepravidelnou intenzitou po do 20-30 sekúnd, ktorý opakujte po 1-2 minútach ticha. Opakujte to po dobu 30-40 minút pre presunutím sa na iné stanovisko. Pišťanie myši je tak tiež obľúbeným spôsobom, ako začať alebo skončiť vašu aktivitu pri vábení zajacov alebo vtákov.

Vábničky Nordik sú vyrobené z kvalitného, veľmi tvrdého, ale zároveň húževnatého plastu a majú veľmi jednoduchú konštrukciu, vďaka čomu sú odolné voči zničeniu alebo zmene zvuku vplyvom mrazu či vody. Majú dlhý dosah dokážu privábiť zver aj na väčšie vzdialenosti. Vábničky sú predladené na potrebné zvuky. Ďalšou prednosťou je veľmi jednoduché ovládanie, ktoré nepotrebuje žiadnu zložitú manipuláciu s vábničkou a umožní vám rýchlo striedať potrebné zvuky, čím dosiahnete väčšiu autentickosť.

Recenzie produktu Nordik Fox set vábničiek na vábenie líšky - mouse, plain pain, agony

Peter
Komplet, kvalitné vábničky z výborného materiálu pre celoročný lov, alebo vábenie líšok. Vydržia dlhé roky, pri drevených sa časom menil tón zvuku, sú menej trvácne..
Juraj
vyhodný set kvalitných vábničiek. odporúčam

Hore